Quan Lamborghini va competir a les curses de F1 - Fórmula 1
Fórmula 1

Quan Lamborghini va córrer a la F1 - Fórmula 1

Aventura Lamborghini in F1 va ser curt i ple de fracassos, a diferència del que van fer els arc rivals Ferrari. Fa uns vint anys, Casa di Sant'Agata va provar la seva mà al circ, però no va aconseguir resultats significatius. Descobrim junts la seva història.

Tot comença amb els motors

La Enginyeria Lamborghini nascut l'any 1988 per construir Motor 3.5 V12 destinat a l'equip anglès Lola, decebut amb els motors Ford Cosworth. Al capdavant de l'equip hi ha dos grans actors del món del motor: un enginyer. Mauro Forgieri e Daniel Odetto, tots dos ocupen posicions de lideratge a Ferrari als anys setanta.

A la temporada de debut (1989) el cotxe LC89 liderat pels francesos Felip Alliot aconsegueix ocupar un interessant sisè lloc al Gran Premi d'Espanya. Prova convincent que un equip tan prestigiós com Lotus contacteu amb la marca Emilian pel que fa al subministrament del motor.

En 1990 Lola El Campionat del Món de Constructors va acabar en sisena posició (gràcies també a un sorprenent tercer lloc Aguri Suzuki al Gran Premi del Japó, el primer podi per a un pilot del Sol Naixent), mentre Lotus viu un any decebedor (8è lloc al Campionat del Món), però només parcialment, des del cinquè lloc de Derek Warwick A Hongria.

Debut com a fabricant

Aquell mateix any, un multimilionari mexicà Imatge de marcador de posició per a Fernando Gonzalez Luna Es posa en contacte amb Lamborghini Engineering per construir un monoplaça complet que competirà el 1991, però quan el cotxe està a punt, l'empresari centreamericà s'esvaeix en l'aire. Malgrat els problemes econòmics, el cotxe 291 inscrits Campionat del món encapçalat per Nicola Larini i de Bèlgica Eric Van de Poel.

La setena posició de Larini en el seu debut Gran Premi (EUA) va ser enganyosa tant per als aficionats com per als professionals, però la resta de la temporada va ser una mica decebedora: manca de punts a la classificació, rendiment clarament inferior als cotxes rivals i nombrosos problemes de fiabilitat. L'altre equip també està equipat amb motors. Lamborghini, ligierRes millor: zero punts i dos setens llocs per al belga. Thierry Butsen a San Marino i Montecarlo.

Tornem als motors

Després d'una decebedora experiència de constructor Lamborghini va tornar el 1992 per centrar-se exclusivament en motors dissenyats per minardi и Venturi. Els dos equips aconsegueixen sumar un punt (respectivament amb el brasiler Christian Fittipaldi al Japó i amb el francès Bertrand Gachot a Montecarlo), però si per a l'equip francès podem parlar d'una temporada positiva (i també de l'única) per a Faenza, la introducció de nous motors suposa un pas enrere respecte a l'any anterior.

L'any passat Lamborghini in F1 Som l'any 1993: el motor V12 permet al nouvingut de l'equip francès Larrousse per aconseguir tres punts importants, dos dels quals va guanyar Felip Alliot amb motiu del cinquè lloc a San Marino.